Renard: 'Ziyech moet zichzelf niet boven de groep plaatsen, dan maakt hij een grote fout'

marokko
12
30 mei '17
Na wekenlange radiostilte van de kant van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, laat de bondscoach zich uit over de soap Ziyech.

Vandaag toonde bondscoach Hervé Renard zich voor het eerst gedurende dit trainingskamp tegenover de aanwezige pers. De Fransman is met zijn selectie in voorbereiding op de oefeninterland van morgen tegen Oranje en later, op 10 juni een Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen. De grote afwezige bij Marokko, Hakim Ziyech, was ook meteen het onderwerp van gesprek tijdens het persmoment vanmiddag in het Grand Stade d'Agadir. 

Zoals eenieder nu wel heeft mogen lezen riep Renard Ziyech na hem maandenlang te hebben gepasseerd, tot de Afrika Cup aan toe, weer eens op. Deze oproep zou tevergeefs zijn voor de spelmaker van Ajax, vandaar ook dat hij deze naast zich neer heeft gelegd en tot nu toe niet heeft gereageerd nog contact heeft gehad met leden de bond. Deze zouden hebben de afgelopen dagen meerdere malen hebben gebeld toen het erop begon te lijken dat hij niet zou afreizen naar Agadir. 

Felle bewoordingen Renard in de richting van Ziyech
Renard legde tijdens de persconferentie nadrukkelijk de bal bij de international zelf: 'Hij moet zichzelf niet boven de groep plaatsen, want dan maakt hij een grote fout', zei Renard. 'Je volgt de regels of je volgt ze niet. Het is nu aan hem. Ik zou liegen als ik zeg dat het helemaal goed zit tussen ons, maar ik denk dat we intelligent genoeg zijn om de situatie te kunnen repareren ondanks onze meningsverschillen. Blijkbaar denkt hij er anders over, maar ik heb nog 26 andere spelers om me over te ontfermen.'

Op de vraag of Renard zich enigszins kan verplaatsen in de Ajax-middenvelder en zijn motieven achter zijn afwezigheid kan achterhalen zegt hij het volgende: 'Dat moeten jullie aan hem vragen. Maar ik vraag jullie om hier geen polemiek van te maken, want jullie kunnen een grote invloed uitoefenen. In Frankrijk is er een perfect voorbeeld van een speler die een Champions League-finale speelt, maar niet is geselecteerd (Karim Benzema, red.). Wij geloven in deze groep.'

© Redactie 2017
marokko
hakim ziyech
hervé renard
oranje
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi