Marokko en India versterken bilateraal partnerschap

marokko
0
31 mei '17
Op 25 en 26 mei vond de 5e Marokko-India commissievergadering (JCM) plaats in Rabat met als doel de sterke relatie tussen India en Marokko te versterken.

Het hoogtepunt van deze 5e commissievergadering was de ondertekening van een memorandum van overeenstemming voor samenwerking op het gebied van uitzendingen. De overeenkomst werd ondertekend door Fayçal Laraichi, directeur van de publieke omroep van Marokko (SNRT), en dr. Kheya Bhattacharya, de ambassadeur van India in Marokko, meldt Moroccoworldnews.

Tijdens de reis naar Marokko was Nirmala Sitharaman, minister van Handel en Industrie van India, ook de hoofdspreker op de "Industriële Dag van Marokko", gehouden in Casablanca. Dit was een evenement georganiseerd door het Marokkaanse ministerie van Industrie, Investeringen, Handel en Digitale Economie.

Haar reis benadrukte de bestaande partnerschappen tussen Marokko en India, waaronder het 'Centre for Excellence in Information Technology'  in Casablanca. Dit is een gezamenlijke inspanning tussen het 'Centre for Development of Advanced Computing' in India en het Nationale Instituut voor Post en Telecommunicatie (INPT) in Marokko.

Volgens een persbericht van het ministerie van Handel en Industrie van de Indiase regering heeft de 5e commissievergadering de goede bilaterale betrekkingen tussen India en Marokko versterkt en een impuls gegeven voor nauwere samenwerking tussen de twee landen in de politieke, commerciële en handelssectoren.

In 2015-2016 bedroeg de bilaterale handel tussen Marokko en India 1,42 miljard Amerikaanse dollar.

© Redactie 2017
marokko
india
partnerschap
versterken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi