Britse vrouw runt dierenasiel in Tanger

marokko
82
31 mei '17
De Britse vrouw Sally Kadaoui verkocht haar woning om een ​​dierenasiel in Tanger te openen.

Geen enkel dier wordt weggestuurd en dit betekent dat dierenasiel "Le Sanctuaire de la Faune de Tanger" (SFT) het thuis is van maar liefst 225 honden, 130 katten, 27 ezels en 2 wilde zwijnen. Het dierenreservaat wordt ook bevolkt door kippen, geiten, konijnen, muilezels en uilen.

Kadaoui verhuisde naar Marokko om voor haar vader Abdel Kader, die een dierenliefhebber was, te zorgen. Hij stierf in 2012 op 72-jarige leeftijd aan Alzheimer.

Aangeslagen door het lot van Marokkaanse straatdieren verkocht Kadaoui haar huis in Cambridge voor 240.000 Britse pond (3 miljoen dirham) zodat ze het dierenasiel kon financieren. Zij opende het dierenasiel in 2013 en dit was deels ook een eerbetoon aan haar overleden vader, meldt Moroccoworldnews.

Van afgesneden oren en staarten tot de doelbewuste vergiftiging van katten en honden, de houding die een aantal Marokkanen hebben tegenover dieren laat veel te wensen over. In 2016 werd er een video gepubliceerd door Hespress waarop te zien was dat de autoriteiten zwerfhonden doodschoten. Dit zorgde toen voor een wijdverspreide verontwaardiging op social media.

Kadaoui is van mening dat een verandering in de houding t.o.v dieren essentieel is. "De sleutel ligt in het onderwijzen van jongeren door hen te laten zien dat dieren ook gevoelens hebben, ze zijn geen emotieloze wezens die gepijnigd moeten worden". Het dierenasiel verwelkomt bezoekers dan ook met open armen en Kadaoui zelf bezoekt ook scholen om kinderen voorlichting te geven over de goede behandeling van dieren.

Het asiel heeft een no kill-beleid, in plaats daarvan worden alle dieren gevaccineerd en gesteriliseerd. Samen met haar man Karl, een zoöloog, heeft het paar ook de lokale gemeenschap aangemoedigd om de dieren op een positieve manier te benaderen en de dieren te voeden. 

Er zijn ook andere expats die een dierenasiel in Marokko hebben geopend zoals Flos Animals in Essaouira en het Jarjeer Mule en Donkey Refuge wat net buiten Marrakech gelegen is.

© Redactie 2017
marokko
tanger
dierenasiel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi