Matchday: Alles wat je moet weten over Marokko vs. Nederland

marokko
4
31 mei '17
Een beladen duel tegen niet de minste tegenstander, ondanks de slechte reeks van het Nederlands elftal.

Vanavond is het dan zo ver, het affiche waar we na Badr Hari vs. Rico Verhoeven en nog een keer Verhoeven tegen Ismael Lazaar het meest naar uit hebben gekeken. Gisteren was het tijd voor de persconferentie waar het vizier het meeste gericht was op de enkele afwezige bij het Marokkaanse elftal, Hakim Ziyech. Het is jammer dat juist hij niet aan kan treden tegen de ploeg waarvan diens bondscoach toentertijd, Danny Blind, het na liet om hem op te roepen. Uiteindelijk misschien wel dé oorzaak voor zijn uiteindelijke keus om voor z'n roots uit te komen, de Leeuwen van de Atlas. 

De wedstrijd zelf en de voetbalhistorie tussen Marokko en Nederland
Gistermiddag was ook het moment waarop de ploeg van interim-bondscoach Fred Grim aankwam in Agadir. De selectie werd meteen opgevangen door de aanwezige Marokkaanse pers, de inhoud van die interviews laat tot nu toe nog even op zich wachten. In het verleden troffen de A-selecties van beide landen elkaar in totaal 2 keer; tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten en gedurende een oefeninterland in het Gelredome in Arnhem. Verder dan die 2 confrontaties is het sindsdien helaas niet meer gekomen, mede door wat tijdens Jong Oranje - Jong Marokko is voorgevallen in 2007 in het Willem II stadion koos de KNVB ervoor om even niet meer tegen Marokko in Nederland te oefenen. Er werd een schorsing van 5 jaar aangehouden, ook na het vervallen hiervan kwamen beide bonden niet meer tot elkaar. 

Desalniettemin staat er veel op het spel voor beide ploegen ondanks dat dit slechts een oefeninterland betreft. Marokko is gestaag bezig met de ontwikkeling, het samenstellen van de ideale basisploeg. Oranje heeft als plicht het imago op te poetsen en zich klaar te stomen voor de komende WK-Kwalificatieduels. Kwalificatie leek na de zeperd in en tegen Bulgarije verder weg dan ooit, vandaar ook het ingrijpen van de KNVB door het ontslag van bondscoach Danny Blind en de aanstelling van Dick Advocaat en Ruud Gullit. 

Saillant detail is wel dat Marokko, voor het grootste deel en misschien wel helemaal, vastende is. Tot op het moment is er niets bekend over spelers die deze dag niet gaan vasten vanwege de interland. Of dit zijn uitwerking zal hebben op het spel van Marokko valt nog maar te bezien. Laten we met z'n allen hopen op een mooie pot voetbal!

Praktische gegevens:
Marokko - Nederland
tijd : 19:30 (Nederlandse tijd)
stadion : Grand Stade d'Agadir
zender(s) : SBS6, Al Aoula, Arryadia en FOX Sports 1
arbitrage : Mahamadou Keita (Mali) 

© Redactie 2017
marokko
nederland
oefeninterland
hervé renard
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi