Zweedse grenspolitie: 65 Marokkaanse asielzoekers gebruikte valse documenten

buitenland
1
31 mei '17
65 Marokkanen hebben in Zweden asiel aangevraagd met valse documenten, meldt de Zweedse nieuwswebsite Svenska Dagbladet.

Valse identiteiten zijn een groot probleem met Marokkaanse asielzoekers in Zweden, zegt de site en voegt daaraan toe dat, op basis van een memo uitgegeven door de grenspolitie, van de 77 Marokkaanse onderdanen die onlangs in Zweden zijn aangekomen, 65 valse documentatie blijkt te hebben. Bovendien, van de 50 die beweerden dat ze minderjarig waren, bleken er slechts 2 minderjarig te zijn.

In de memo staat dat de grenspolitie in Zweden voor het eerst de identiteiten van de uit te voeren personen kunnen vergelijken met vingerafdrukken die de persoon in het thuisland heeft achterlaten, meldt Moroccoworldnews. De memo wijst er ook op dat veel asielzoekers naar de grens komen zonder documentatie en de politie valse namen en geboortedatums geven.

"Hoewel het een klein voorbeeld is en een specifieke nationaliteit, en ondanks de beperkingen, is het de eerste keer dat we de vermeende identiteiten en leeftijden kunnen controleren, dankzij het systeem van vingerafdrukken in Marokko", schreef politiehoofd Patrik Engström in de memo.

Engström voegde eraan toe dat valse identificatie een probleem is omdat migranten misdaden zouden kunnen plegen onder iemand anders naam.

© Redactie 2017
zweden
marokkaanse
asielzoekers
valse
documenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi