Europese Raad neemt onderhandelingsmandaat aan voor Marokko-EU-landbouwovereenkomst

marokko
1
31 mei '17
De Europese Raad heeft op 29 mei het onderhandelingsmandaat aangenomen voor de wijziging van de landbouwprotocollen tussen Marokko en de EU.

Deze aankondiging van het mandaat brengt de wijziging van de landbouwprotocollen een stap dichterbij, meldt Moroccoworldnews.

Volgens een lid van de Europese Dienst voor extern optreden (EEAS) is "het pad open voor onderhandelingen" en het enige wat er nog te doen is, is het bepalen van de datum en plaats van de eerste onderhandelingssessie.

Dit is een belangrijke update, aangezien de vorige onderhandelingen tussen Marokko en de EU over de landbouwovereenkomst waren gestopt door een doorlopend meningsverschil. Dit ging specifiek over het besluit van het Europese Hof van Justitie die in december 2016 besloot dat elke overeenkomst die nauwere banden of meer handelsverkeer tussen Marokko en de EU tot stand brengt, de Sahara-regio niet zou kunnen omvatten.

Economische relaties tussen de Europese Unie en Marokko zijn historisch sterk. De EU beschouwt Marokko steeds meer als een brug naar Afrika en als een belangrijke economisch markt. De relatie is wederzijds en Europa is ook een belangrijke afzetmarkt voor Marokko.

© Redactie 2017
marokko
eu
landbouwovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi