Al Hoceima: 15 demonstranten vrijgelaten

marokko
51
31 mei '17
De officier van justitie van het gerecht in Al Hoceima (Mohamed Aqwir) heeft besloten 15 van de 40 aangehouden demonstranten vrij te laten die werden gearresteerd na de demonstraties in Al Hoceima.
Van de overige 25 demonstranten zal één gevangene die aan een ernstige ziekte lijdt tijdelijk worden vrijgelaten.

"De openbaar aanklager van de rechtbank in Al Hoceima gaf vandaag een gunstig advies ten gunste van deze ene gedetineerde die onder de 25 van de 40 demonstranten is die zijn gearresteerd na demonstraties in Al Hoceima", meldde het ministerie van Justitie vandaag. De demonstranten worden beschuldigd van geweld, verstoring en vernieling van publieke en particuliere eigendommen.

"Om hem in staat te stellen voor zichzelf te zorgen, zal de verweerder die in de gevangenis van de stad wordt aangehouden, deze woensdagavond of uiterlijk donderdag naar huis worden gestuurd", aldus de bron.

In de groep van 40 demonstranten die in eerste instantie werden gearresteerd, zullen er dus 25 vervolgd worden. De andere 15 worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, zei het ministerie van Justitie. In de groep van 25 demonstranten worden 7 personen vervolgd in een voorlopige invrijheidstelling, terwijl één minderjarige voor een jeugdrechter is gebracht.
© Redactie 2017
marokko
al hoceima
demonstraties
vrijgelaten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi