Verpleegkundigen dreigen ziekenhuizen te verlammen in Marokko

marokko
7
1 jun '17
Marokkaanse verpleegkundigen dreigen vanaf 5 juni een 78-urige staking te houden die ziekenhuizen plat zullen leggen.
Na diverse mislukte pogingen om in dialoog te gaan met de toezichthoudende autoriteit hebben de verpleegkundigen besloten om hun werk neer te leggen in verschillende steden in Marokko. Er staat vanaf 5 juni een 78-urige staking gepland, geeft de Arabische krant Al Massae te kennen.

Een bron binnen de actiegroep van de verpleegkundigen zegt dat er een sit-in voor het ministerie van Volksgezondheid plaats zal vinden welke twee volle dagen zal duren.

In de lijst van eisen behoort o.a. de opening van een serieuze en constructieve dialoog met het ministerie van Houcine El Suardi, de minister van Volksgezondheid.  De verpleegkundigen hebben ook verzocht om de onmiddellijke toepassing van de procedure voor gelijkwaardigheid van diploma's. Er is al geruime tijd een probleem op het niveau van het voormalige diploma van verpleegkundige Bac+3. Het ministerie van Volksgezondheid erkent deze niet als gelijkwaardig.

De verpleegkundigen hadden eerder al twee sit-ins gehouden en zijn niet van plan om te stoppen. Ze houden vast aan hun eisen.
© Redactie 2017
marokko
verpleegkundigen
staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi