Initiatiefloos Marokko in eigen huis ten onder tegen Oranje (video)

marokko
2
1 jun '17
Van kijkgenot was gisteravond helaas nauwelijks sprake in Agadir, het ontbrak de Leeuwen v/d Atlas aan effectiviteit en voetbalplezier.
Als je de wedstrijd van gisteravond, waar het merendeel van zowel voetbal minnend Nederland als Marokko naar uitkeek, moet analyseren in één woord dan kom je gauw tot de bekende kreet: ongeorganiseerd. Al vanaf het eerste fluitsignaal was er nauwelijks structuur te herkennen bij de ploeg van Hervé Renard, dit geldt overigens in grote mate ook voor de tegenstander. Vooral de aanvalslinie bleek weinig tot niet effectief te zijn. Het gevaar moest vooral uit de spelhervattingen komen, daar waar ook de enige treffer van de thuisploeg uit voortkwam. 

Waar we vaak horen dat Marokko niet aan voetballen toekomt tegen fysieke Afrikaanse tegenstanders, ging die stelling gisteren op voor de Nederlanders. Om nog onbekende reden gingen spelers als Younès Belhanda en Walid Azarou er onbesuisd fel in, overtredingen die door een normale arbiter met knalrood worden bestraft. Zoals eenieder al weet eindigde de ontmoeting in een 1-2 verlies voor de Leeuwen v/d Atlas, de goals van de tegenstander kwamen van Quincy Promes en Vincent Janssen terwijl Boussoufa de enige treffer van Marokko voor zijn rekening nam. 

Om de lading van het woord 'ongeorganiseerd' enigszins te dekken is een representatieve samenvatting van het hele wedstrijdbeeld vereist. Check die via deze link: https://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/1873268/oranje-pakt-eerste-zege-van-het-jaar


© Redactie 2017
marokko
oranje
atlasleeuwen
hervé renard
interland
agadir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi