Rector: wel ernstig gewonden door busongeluk

algemeen
0
1 jun '17
Door het busongeluk in Frankrijk, waarbij vijftig scholieren zijn betrokken, zijn enkele ernstig gewonden gevallen.

Volgens rector Leenderd van der Deijl van het Strabrecht College is er niemand in levensgevaar, zei hij donderdag op een persconferentie

De bus is volgens de rector vermoedelijk met hoge snelheid op een vrachtwagen gebotst. De leerlingen voorin in de bus hebben de zwaarste verwondingen opgelopen, stelt Van der Deijl. Het is niet duidelijk of alle leerlingen hun gordel droegen.

Het Strabrecht College heeft een medisch team naar Frankrijk gestuurd om de scholieren en docenten bij te staan. Ook is er een bus onderweg om de kinderen te repatriëren. Een aantal ouders is al op eigen gelegenheid afgereisd om hun kinderen op te halen.

Excursie

De leerlingen, allen uit mavo-3, waren op weg naar Londen voor een excursie. Twee ouders zijn onmiddellijk nadat ze van het ongeluk hadden vernomen in de auto gesprongen. Zij waren al rond 08.00 uur in Calais. Een deel van de leerlingen is opgevangen in een nabijgelegen school.

Het Strabrecht College heeft donderdagmorgen zoveel mogelijk ouders telefonisch ingelicht over het ongeluk.

Slachtofferhulp

Donderdagmorgen zou een andere groep met mavo-3-leerlingen op excursie gaan naar Keulen. Deze reis gaat niet door. Deze bus is inmiddels in Calais om de leerlingen naar huis te brengen. Twee leidinggevenden en de zorgcoördinator van het Strabrecht College zijn ook in Calais aangekomen.

Op de school in Geldrop zijn medewerkers van Slachtofferhulp, Maatschappelijk Werk en Jeugdzorg aanwezig.

© ANP 2017
busongeluk
scholieren
frankrijk
gewonden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi