Marokko en Burkina Faso schaffen visum voor onderdanen af ​

marokko
12
1 jun '17
Een visum voor onderdanen van Marokko en Burkina Faso zal binnenkort niet meer nodig zijn voor burgers die tussen de twee landen reizen.

Op maandag is hieromtrent een overeenkomst afgesloten met Alpha Barry, de minister van Buitenlandse Zaken van Burkina Faso, geeft Moroccoworldnews te kennen.

"In overeenstemming met de instructies van de Koning tijdens zijn ontmoeting met de president van Burkina Faso in Marrakech op 16 november j.l., zijn we in staat gesteld om een ​​overeenkomst op te stellen voor de verwijdering van deze visa, waarvan de ondertekening tijdens een toekomstige gelegenheid zal worden gedaan", aldus Nasser Bourita, de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Bovendien heeft Burkina Faso zijn steun gegeven aan het verzoek van Marokko om lid te worden van de Economische Gemeenschap van De West-Afrikaanse Staten (ECOWAS).

"Onze positie is dat wij Marokko van harte welkom heten, we delen dezelfde ruimte en Burkina is zeer bereid om de kwestie van het lidmaatschap van Marokko bij de ECOWAS te bespreken", zei Barry.

De minister van het West Afrikaanse land voegde eraan toe dat zijn land "permanente steun betreffende internationale en regionale kwesties" zal geven aan Marokko.

© Redactie 2017
marokko
burkina faso
visum
afschaffing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi