Koolzuurhoudende dranken steeds minder populair in Marokko, consument kiest bewuster

marokko
26
1 jun '17
Marokkanen laten steeds vaker hun frisdrankje staan, daarvoor in de plaats komen nu mineraalwater, sappen of het welbekende glaasje Marokkaanse thee!

Net als dat in Europa nu mindere mate het geval is, lijkt de trend zich ook te verschuiven naar Marokko. Dit meldt het Marokkaanse medium L'Economiste op basis van een kortstondig onderzoek, de populariteit van koolzuurhoudende (fris)dranken zou in de afgelopen periode flink zijn afgenomen. Dit komt volgens het medium door de verandering van het leefpatroon van vele consumenten, tegenwoordig veel bewuster. Hierdoor laten ze vaker hun glas of fles Fanta, Sprite of Coca Cola staan en komen er mineraalwater, diverse sappen of zuiveldranken voor in de plaats. 

In vergelijking met buurlanden als Algerije wordt er per inwoner ook aanzienlijk minder van dit soort dranken gedronken. Waar in Algerije de hoofdelijke consumptie per jaar zo'n 30 liter is, is dit in Marokko slechts tussen de 18 en 20 liter per persoon. Marktleider op dit deel van de markt is Coca Cola wat verschillende merken exploiteert, het deelt voor zo'n 83% mee in de totale omzet. Bij de drankengigant is inmiddels ook het besef gegroeid dat Marokkanen lang niet meer zoveel frisdranken drinken als vroeger. Hierop probeert men in te spelen door marketingstrategieen aan te passen en andere drankenmerken die wel in trek zijn over te nemen. Verwacht wordt dat door die overnames het marktaandeel met ongeveer 5% gaat stijgen. 

© MAROKKO.NL 2017
marokko
koolzuurhoudende dranken
frisdrank
onderzoek
afname
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi