Uitgelicht: Saint-Etienne wil Renard verlossen van het Marokkaanse elftal

marokko
22
2 jun '17
De recordkampioen van Frankrijk zou zelfs al telefonisch contact hebben gehad met de keuzeheer van de Leeuwen v/d Atlas.

Voor Renard zelf was het altijd al een voornemen om terug te keren in de Franse competitie Ligue 1. Na zijn ontslag bij LOSC Lille zou de oud-trainer van onder andere FCO Sochaux zich maar al te graag willen revancheren op het hoogste niveau van Frankrijk. Nu blijkt, zo meldt het goed ingevoerde L'Équipe, dat de recordkampioen van Frankrijk wel oog heeft voor Renard als hun nieuwe trainer. De clubleiding van Saint-Etienne zou zelfs al contact hebben gehad met de huidig coach van de Leeuwen v/d Atlas. 

Samenloop van omstandigheden bij het Marokkaanse elftal
De formatie waar Marokkaans-international Ousamma Tannane onder contract staat zit momenteel zonder trainer, onlangs vertrok daar Christophe Galtier. Gezien de problematische situatie van de 48-jarige Fransman bij Marokko, de hele Ziyech-soap, ziet ook hij het niet helemaal meer zitten. Na de oefeninterland van afgelopen woensdag tegen Oranje (red. 1-2 verlies) liet hij weten een vertrek serieus te overwegen zolang hij geconfronteerd wordt met de Ziyech-kwestie. 

Daarbij komt ook dat bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa meldde dat Ziyech snel zal terugkeren bij het Marokkaanse elftal. Wellicht dat hij hiermee al doelde op een eventueel vertrek van de bondscoach. Een vertrek zal niet zonder slag of stoot gaan, Saint-Etienne zal hoe dan ook diep in de buidel moeten tasten aangezien het contract van Renard nog een tijdje doorloopt en de kans dat er een vertrekclausule in is opgenomen nihil is. 

© Redactie 2017
marokko
hervé renard
saint-etienne
bondscoach
ligue 1
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi