16.000 Afrikaanse studenten studeren momenteel aan Marokkaanse universiteiten

marokko
3
2 jun '17
Het aantal Afrikaanse studenten in Marokko is gegroeid van 1040 Afrikaanse studenten in 1994 naar 16.000 studenten vandaag de dag, zeggen ambtenaren van de Moulay Ismail universiteit in Meknes.

De Moulay Ismail universiteit heeft van 22 tot 25 mei de 'Africa Week Conference' gehouden om de Afro-Marokkaanse economische en sociale ontwikkeling te bespreken, evenals het Marokkaanse leiderschap betreffende duurzaamheid.

De universiteit merkt op dat 8.000 beurzen aan deze studenten zijn toegekend.


Onder de titel 'South-South Cooperation' heeft de conferentie verschillende thema's en onderwerpen in verband met economische en sociale ontwikkeling onder de aandacht gebracht. Hierbij werden samenwerkingen van de Afrikaanse landen op de economische, sociale en culturele gebieden gepresenteerd.

Het vijfdaagse evenement werd bijgewoond door diverse internationale en lokale politici, professoren en onderzoekers alsmede door internationale studenten, die op hun beurt presentaties en toespraken verzorgden, meldt  Moroccoworldnews.

Millot, leider van het Tahoua-gebied in Niger, zei dat hij blij was om een ​​openbare instelling te zien zoals de Moulay Ismail universiteit, die het initiatief heeft genomen om dit thema in discussie te brengen. "Dit initiatief biedt concrete oplossingen over hoe we onze gemeenschappen beter kunnen beheren," zei Millot.

Tijdens het evenement gaf Ralf Lorig, adjunct-minister van Onderwijs en Cultuur van de Duitse ambassade, te kennen dat universiteiten en onderzoekers de basis vormen voor de ontwikkeling van de samenleving. Als er geen ontwikkeling op de universiteit plaatsvindt, zal het elders ook niet gebeuren, zei hij.

© Redactie 2017
marokko
afrikaanse
studenten
universiteiten
meknes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi