Arrestatie in Spanje van terrorist gezocht door Marokko

marokko
2
2 jun '17
De Spaanse Nationale Politie heeft gisteren in Madrid een Marokkaanse man gearresteerd die deel uit maakt van een terroristische organisatie, meldde het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring.

In maart was er door de Marokkaanse autoriteiten een internationaal arrestatiebevel uitgegeven voor deze 47-jarige Marokkaanse staatsburger, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Deze arrestatie beklemtoonde nog eens de "uitstekende relaties van samenwerking" tussen de Spaanse en Marokkaanse veiligheidsdiensten, onderstreepte het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

"Het gearresteerde individu behoorde tot een terroristische organisatie die als doel had terroristische daden voor te bereiden om de openbare orde te verstoren en het verzamelen van gelden om deze criminele activiteiten te financieren", aldus de verklaring.

De gearresteerde man, die in Parla woont in de voorsteden van Madrid, was in 2004 reeds onderwerp van een politieonderzoek en een strafrechtelijke procedure in Spanje na de aanslagen op 11 maart in de hoofdstad van Spanje, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken tot slot.

© Redactie 2017
marokko
spanje
terrorist
arrestatiebevel
internationaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi