El Othmani: Overheid zal voldoen aan eisen demonstranten, stabiliteit is belangrijk

marokko
26
2 jun '17
Het hoofd van de regering Saad Eddine El Othman heeft eindelijk zijn stilte gebroken over de lopende protesten in de stad Al Hoceima en de naburige gebieden in de Rif-regio.

Tijdens de wekelijkse regeringsraad op donderdag zei El Othmani dat "de kwestie van Al Hoceima altijd op de agenda van de regering staat", en voegde eraan toe dat de nadruk gelegd is op het volgen van de ontwikkelingsprojecten in de regio.

"De ministers zijn er heen gegaan om toezicht te houden op de realisatie van de eerder gelanceerde projecten. Sommigen lopen achter op het schema; anderen lopen volgens het tijdspad. Deze projecten zijn strategisch. De opbouw van een ziekenhuis gebeurt niet in één nacht", zei hij.

El Othmani beloofde zo snel mogelijk en naar behoren te voldoen aan de eisen van demonstranten, meldt Moroccoworldnews.

"Ik doe een dringend verzoek aan de ministers, wier departementen verantwoordelijk zijn voor projecten in de regio, of het nu gaat om huisvesting, gezondheid, vervoer, landbouw en zeevisserij om deze projecten efficiënt op te volgen", zei El Ohmani. "Het is belangrijk om positief te reageren op de eisen van de burger waar in het land ze ook zijn, vooral in de stad Al Hoceima. Dat is de hoofdtaak van de regering".

Anderzijds benadrukte het hoofd van de regering het belang van "het beschermen van publieke en particuliere eigendommen en de veiligheid en stabiliteit van het land".

"Het is van wezenlijk belang dat we de veiligheid van ons land bewaren, want dit is iets waar iedereen van profiteert", zei hij.

© Redactie 2017
marokko
el othmani
demonstranten
al hoceima
stabiliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi