Umrah: Pelgrims opgelicht door reisbureau in Rabat

marokko
13
2 jun '17
Een nieuw geval van oplichterij waarbij meer dan 40 pelgrims werden opgelicht door de eigenaar van een reisbureau in Rabat.

De man beloofde hen, voor grote sommen geld, samengestelde pakketten voor deze spirituele reis, voordat hij van de aardbodem verdween.

De krant Assabah meldt vandaag dat de eigenaar 50% tot 70% van het totale bedrag dat elke pelgrim voor de Umrah zou moeten betalen, kon verzamelen. In ruil voor de betalingen kregen de klanten een stuk papier zonder een briefhoofd of handtekening.

De man zorgde ervoor dat hij zijn afspraken door de week verspreidde, om samenkomen van klanten voor of in zijn reisbureau te vermijden. Tot afgelopen maandag, toen een groep opgelichte klanten voor de dichte deuren van het reisbureau stonden.

De krant vermeldde dat familiale problemen de oorzaak van het faillissement van de eigenaar van het reisbureau zouden zijn en dat hij inmiddels het land zou hebben verlaten. Zij voegen eraan toe dat de politie in Rabat een onderzoek naar deze zaak heeft geopend.

© Redactie 2017
marokko
umrah
opgelicht
rabat
reisbureau
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi