Marokko verkozen tot vice-president van de Algemene Vergadering van de VN

marokko
8
3 jun '17
Marokko is afgelopen woensdag unaniem verkozen tot vice-president van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, welke van september 2017 tot september 2018 in werking zal treden.

De 193 lidstaten van de Verenigde Naties stemden tijden de 72e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor de benoeming van Marokko tot vice-president.

Voorafgaand aan de stemming voor Marokko werd Miroslav Lajcak, minister van Buitenlandse Zaken van Slowakije, verkozen tot president van de Algemene Vergadering.

Miroslav Lajcak zal de vice-voorzitters en de voorzitters van de zes hoofdcomités en de vijf vaste leden van de Veiligheidsraad, die het Algemeen Comité vormen, leiden.

Omar Hilale, de ambassadeur van Marokko in de Verenigde Naties, was voorzitter van de derde commissie van de 69e zitting van de Algemene Vergadering van de VN, vóor de verkiezing van Marokko als vice-president

De Algemene Vergadering van de VN behandelt kwesties gerelateerd aan mensenrechten, evenals sociale, culturele en humanitaire zaken.

© Redactie 2017
marokko
vn
vice-president
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?