Pentagon: 'Marokkaanse luchtmacht koopt F16-lasers in bij Amerikaans bedrijf'

marokko
27
3 jun '17
De Marokkaanse luchtmacht (FAR) koopt niet bij de minste leverancier in: de mondiale marktleider op het gebied van defensiematerieel.

Het defensieapparaat van Marokko en aantal Golfstaten heeft onlangs een flinke order ondertekend bij de nummer één leverancier voor defensie, het Amerikaanse Lockheed Martin. Er zou naar verluidt voor 200 miljoen dollar zijn ingekocht, zo laat het Pentagon weten via haar officiële kanalen. De Marokkaanse luchtmacht FAR heeft geavanceerde lasers ingekocht voor haar vloot F16-straaljagers. 

Deze lasers dienen als extra veiligheidsmiddel wanneer het gevechtsvliegtuig aan de grond staat. Tevens functioneert het als ondersteuning bij het richten op doelwitten. In een kort persbericht benadrukt Lockheed Martin het belang van deze lasers, met name het visuele aspect van deze laser zou doorslaggevend zijn. 

In 2013 was de F16 nog het meestgebruikte gevechtsvliegtuig, toentertijd vlogen er over de hele wereld 2309 rond. Destijds vormde dit 15% van het totale mondiale aantal gevechtsvliegtuigen. 

© Redactie 2017
marokko
luchtmacht
pentagon
straaljager
lockheed martin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?