Peter R. de Vries ligt niet wakker van bedreigingen

algemeen
4
4 jun '17
De vele bedreigingen aan het adres van Peter R. de Vries doen weinig meer met de misdaadverslaggever.

Hij hoeft op televisie maar een verkeerde opmerking te maken of zijn mailbox stroomt weer vol. "Dan ben ik een landverrader, een NSB'er, moet ik opsodemieteren, zelf lekker naar Afrika gaan, dan verdien ik de kogel, de strop, willen ze me vierendelen en kielhalen, ga zo maar door."

Al die mails doen Peter niets meer. "Nee, dat maakt me echt geen flikker uit. Ik doe er ook geen aangifte van, ga er echt geen tijd aan besteden", zegt hij zaterdag in AD Magazine. "Tegen Holleeder heb ik wel aangifte gedaan. Er zijn ook veel dingen die het grote publiek niet kent. Naast Holleeder zijn er nog drie of vier mensen van wie ik langdurig last heb. Daarover sta ik frequent in contact met de politie, tot op de dag van vandaag. Dat is een rode draad in mijn leven."

Toch schrikt Peter nog weleens 'van de verbitterde agressie' uit een anonieme dreigmail. "Dat zijn mensen die ik niet ken, die ik nog nooit heb ontmoet. Die ik ook niet persoonlijk heb aangesproken. Maar die dan met een geladenheid reageren, dat is niet normaal. Dat je je zo kunt laten gaan tegen iemand die op tv iets zegt over Zwarte Piet, Geert Wilders, of wat dan ook."

Libelle

Als misdaadverslaggever moet je daar echter mee om kunnen gaan, vindt Peter. "Als ik daar niet tegen kan, moet ik bij de Libelle gaan werken. Op het moment dat ik zou zeggen: ik trek het niet, geldt: if you can't stand the heat, get out of the kitchen."

Dat moment is nooit dichtbij geweest, aldus Peter. "Want dat zit niet in me, om daar voor te zwichten."

© ANP 2017
peter r. de vries
misdaadjournalist
bedreigingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi