Benatia vanaf reservebank ooggetuige 12e CL-overwinning Real Madrid

marokko
0
4 jun '17
Het mocht niet baten, zowel voor Benatia als voor zijn nieuwe club Juventus.

Gisteravond waren de ogen gericht op het belangrijkste moment van het grootste voetbalgala ter wereld, de finale van de UEFA Champions League. Regerend kampioen Real Madrid kreeg de eveneens onbetwiste titelkandidaat Juventus voor zich De krachtmeting eindigde uiteindelijk in een overduidelijke 1-4 overwinning voor de Madrilenen, hierdoor vestigt de club van coach Zinedine Zidane een record: nog nooit won een club tweemaal achter elkaar de beker met grote oren. 

Rol Benatia bleef uit
Zoals al langer dit seizoen moet Marokkaans-international Medhi Benatia het drietal Barzagli, Bonucci en Chiellini voor zich dulden in de verdedigingslinie. Zo ook gisteravond, de tijdelijk gestopte international keek vanaf de reservebank toe naar zijn eerste finale in de UEFA Champions League. Had de 30-jarige mandekker ingevallen dan zou hij de boeken in zijn gegaan als eerste Marokkaanse international ooit die minuten heeft gemaakt in de finale van dit miljardenbal. 

Onlangs nam 'de Oude Dame' Benatia definitief over van zijn contractclub Bayern München. Toen de centrumverdediger afgelopen zomer overkwam uit Beieren werd er een optie tot koop in het huurcontract opgenomen, deze werd zodoende gelicht voor een bedrag van 17 miljoen euro. 

© Redactie 2017
marokko
medhi benatia
juventus
real madrid
champions league
uefa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?