Scholieren slopen middelbare school in Fez na examen (video)

marokko
15
5 jun '17
Scholieren van de Ibn Hani middelbare school in Fez vonden het regionale baccalaureaat wiskunde examen te moeilijk en de toezichthouders te streng.

De video werd gisteren geplaatst op profpress.net en werd al snel wijdverspreid via social media. De beelden werden door de scholieren zelf opgenomen, die besloten in opstand te komen tegen de schooladministratie omdat zij hen niet lieten spieken op het regionale baccalaureaat wiskunde examen, dat ze ook nog eens "te moeilijk" vonden. Het extra toezicht is een methode van de laatste anti-fraude strategie die dit jaar werd ingevoerd.

De scholieren sloopten verschillende voorzieningen van de school, van deuren en ramen tot de stoelen en bureaus van de klaslokalen. Zelfs de kleine tuinen in de school konden niet aan hun toorn ontsnappen, de planten werden verstampt en de potten van de tuin werden gebroken.

De politie in Fez greep uiteindelijk in om de orde in de school te herstellen en een aantal scholieren die betrokken waren bij het vandalisme te arresteren.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
fez
scholieren
examen
slopen
toezicht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?