Girona CF promoveert met Bounou onder de lat naar Primera Division

marokko
0
5 jun '17
De Marokkaans-international gaat mogelijk Badou Zaki opvolgen als tweede Marokkaanse keeper ooit in La Liga.

Gistermiddag spande het erom voor Marokkaans-international Yassine Bounou, de stand-in achter doelman Munir moest en zou promotie naar La Liga afdwingen met zijn club Girona CF. Tegenover nota bene zijn oude huurdersclub Real Zaragoza moest Bounou die ene punt veiligstellen, wat ook lukte. Het bleef 0-0 wat betekent dat promotie voor Girona CF, met nog één speelronde te gaan in de Segunda Division, een feit is. 

In de vorige speelronde was het al mogelijk om te promoveren naar La Liga, echter liet men toen die kans onbenut. Tevens de reden dat de oud-keeper van Atlético Madrid en Wydad Casablanca er niet bij kon zijn tegen Oranje. 

Tweede Marokkaanse keeper in Primera Division na Zaki
Met deze promotie staat Bounou waarschijnlijk ook voor een niet zo vaak voorkomend verschijnsel op het Spaanse hoogste niveau. Na oud-international Badou Zaki is het niet meer gelukt om een Marokkaanse keeper af te leveren in La Liga. Mocht Bounou behouden blijven voor Girona CF dan gaat hij de boeken in als de tweede Marokkaanse keeper in de geschiedenis van die competitie. 

Verwacht wordt dat Bounou nu zo snel mogelijk afreist naar Marrakech om zich te voegen bij de rest van de selectie.

© Redactie 2017
marokko
yassine bounou
girona cf
primera division
promotie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?