'El Haddadi krijgt van FIFA groen licht voor interlandswitch, vanaf augustus bij Marokko'

marokko
10
5 jun '17
Bronnen dichtbij de Marokkaanse voetbalbond bevestigen het nieuws, vanaf augustus zou de spelmaker aan kunnen sluiten bij Marokko.

De interlandswitch van FC Barcelona-contractspeler Munir El Haddadi lijkt in kannen en kruiken. Gisteravond laat doken er verschillende berichten in de Marokkaanse media op dat het 21-jarige jeugdexponent van de Catalanen groen licht heeft gekregen van wereldvoetbalbond FIFA om van voetbalnationaliteit te veranderen. Algemeen bekend is dat El Haddadi zo'n 2 jaar geleden Spanje verkoos boven Marokko, verregaande interesse van toenmalig bondscoach Badou Zaki legde hij naast zich neer waarna hij in een EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië zijn debuut maakte namens Spanje. 

Aansluiten bij Marokko mogelijk al in augustus
Het is heel goed mogelijk, ervan uitgaande dat bovenstaande berichtgeving klopt, dat El Haddadi eind augustus al zijn opwachting kan maken namens Marokko. Dan wacht namelijk de WK-Kwalificatie ontmoeting tegen groepsgenoot Mali. Niet veel later daarna neemt men het nog een keer tegen ze op in een uitwedstrijd. 

El Haddadi, die afgelopen seizoen in huurverband uitkwam voor Valencia CF, zal hoe dan ook terugkeren naar FC Barcelona. De clubleiding van Valencia koos ervoor om de optie tot koop in het huurcontract niet te lichten. In de Spaanse competitie kwam hij in 34 duels tot 6 doelpunten en 3 assists. 

© Redactie 2017
marokko
munir el haddadi
fc barcelona
valencia cf
fifa
switch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?