Dertiende 'Internationale Festival van Amazigh Cultuur' van 14 t/m 16 juli in Fez

marokko
0
5 jun '17
De stad Fez nodigt Marokkanen en het internationale publiek uit om naar het 13e jaarlijkse Festival van Amazigh Cultuur te komen, die plaatsvindt van 14 t/m 16 juli.

Het evenement, gehouden onder het thema "Amazigh en Culturele Diversiteit confronteren extremisme", beoogt het belang van Amazigh cultuur en de rol van multiculturalisme in de nationale ontwikkeling te highlighten.

Dit evenement wordt genoemd als één van de belangrijkste artistieke gebeurtenissen in de regio Fez-Bouleman. Meer dan 30 internationale sprekers komen jaarlijks samen in Fez om de Amazigh cultuur te vieren, evenals de diversiteit van de Marokkaanse identiteit.

Het festival bevat een verscheidenheid aan Marokkaanse muziekstijlen, waaronder Chaabi, Rai, Amazigh, flamenco dans, mediterrane en Italiaanse muziek.

Abdelhafid Douzi, Aicha Tachinwite, Hadda Ouakki, Said Senhaji, Ibtissam Tisket en Hassan El Berkani zullen allemaal deelnemen aan het driedaagse evenement.

Het festival is een ontmoetingsplaats waarvan de missie is om samenhangende strategieën vast te stellen om interculturele en inter-religieuze dialoog, sociale cohesie en democratische cultuur in de hele regio te versterken.

© Redactie 2017
marokko
fez
amazigh
cultuur
festival
internationaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?