Ministeriële commissie opgericht om problemen voor niet erkende kinderen op te lossen in Marokko

marokko
3
5 jun '17
Tijdens het laatste raadoverleg van de Marokkaanse overheid heeft men besloten om de gevallen van niet erkende kinderen aan te pakken middels een zojuist opgerichte ministeriële commissie.
Strijden tegen het fenomeen 'niet erkende kinderen' is de doelstelling van de nieuw opgerichte ministeriële commissie van de overheidsraad. Deze commissie bestaat uit de ministeries van Binnenlandse Zaken, Justitie en Onderwijs, meldt Akhbar Al Yaoum. Volgens de krant ondervinden kinderen die niet ingeschreven zijn in burgerlijke registers veel problemen, met name wat school betreft.

De krant zei dat de regering geen statistieken heeft over het aantal van deze kinderen, die in drie categorieën is verdeeld om het probleem beter te kunnen oplossen. De eerste categorie betreft kinderen die op school zijn ingeschreven, maar die niet geregistreerd zijn in de registers van de burgerlijke staat. De tweede groep is dat van kinderen die slachtoffer zijn van conflicten tussen ouders, waardoor ze niet in het burgerlijk register worden geregistreerd. De derde categorie heeft betrekking op kinderen waarvan de identiteit van één of beide ouders onbekend is.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldde betreffende deze kwestie dat het hoofd van de regering, Saad-Eddine El Othmani, bevestigde dat kinderen waarvan de identiteit onbekend is Marokkaans zijn en deel uitmaken van de samenleving. Zij hebben dus recht op onderwijs.
© Redactie 2017
marokko
niet erkende kinderen
commissie
ministeries
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi