Uitgelicht: 'Renard beschikt al sinds Afrika Cup over tot 2022 verlengd contract'

marokko
2
6 jun '17
Al Massae hielp dit gerucht de wereld in, de keuzeheer van de Leeuwen v/d Atlas zou tegen alle verwachtingen in zijn contract hebben verlengd.

Volgens het doorgaans goed geinformeerde Marokkaanse dagblad Al Massae zou bondscoach Hervé Renard al geruime tijd beschikken over een verlengd dienstverband bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Het contract wat hem bindt aan de bond zou al na de afgelopen Afrika Cup in Gabon zijn verlengd, iets wat de Marokkaanse voetbalbond geheim heeft willen houden. Tevens meldt Al Massae dat er een clausule in het dienstverband is opgenomen wat bepaalt dat er geen al te hoge afkoopsom betaald hoeft te worden indien men af wil van de Fransman. 

Al tijden onduidelijkheid over status Renard
Al voordat de voorbereiding op de Afrika Cup begon rommelde het aan alle kanten rondom Renard's status bij Marokko. Verschillende bronnen meldden dat de tweevoudig Afrika Cup-winnaar de Ziyech-kwestie aangreep om een breuk te forceren bij Marokko. Weer andere mediabronnen berichtten over verregaande interesse van verschillende andere voetbalbonden en clubs, een enkel medium meldde dat de bondscoach in kwestie zijn ontslag zou hebben ingediend bij voorzitter Faouzi Lekjaa. Iets wat met dit bericht van Al Massae er tegenover totaal uit de lucht gegrepen lijkt. Tot nu toe heeft de bond op nog geen enkele wijze een officiele mededeling gedaan over de stand van zaken rondom hun hoofdcoach. 

© Redactie 2017
marokko
hervé renard
frmf
marokkaanse bond
bondscoach
verlenging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi