Koeweit bemiddelt in conflict Qatar met buren

buitenland
13
6 jun '17
De emir van Koeweit reist dinsdag naar Saudi-Arabië om met koning Salman te praten over het conflict tussen Arabische landen en Qatar. Koeweit wil bemiddelen in de ruzie.

Saudi-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein verbraken maandag de diplomatieke betrekkingen met Qatar. Jemen en Libië sloten zich bij hen aan. Zij beschuldigen het schatrijke oliestaatje ervan banden te onderhouden met terroristische groeperingen en de regio te destabiliseren.

De Koeweitse sjeik Sabah Al-Ahmad Al-Jaber al-Sabah belde al met sjeik Tamim bin Hama al-Thani van Qatar, die daarop een geplande toespraak tot de bevolking uitstelde.

De emir bemiddelde in 2014 ook al in een conflict tussen de Golfstaten. Sjeik Tamim "beschouwt hem als een vader" en wil hem de ruimte geven de kwestie in te dammen, zei de minister van Buitenlandse Zaken van Qatar tegen de zender Al Jazeera.

Ook de Turkse president Erdogan probeert de spanningen te verminderen. Hij telefoneerde met de leiders van Qatar, Koeweit, Saudi-Arabië en Rusland. In de gesprekken werd het belang van regionale vrede en stabiliteit benadrukt, aldus medewerkers van de president.

© ANP 2017
koeweit
qatar
bemiddelen
saoedi-arabië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi