Marokkaanse overheid belooft ontwikkelingsprojecten in Al Hoceima te bespoedigen

marokko
17
6 jun '17
Het hoofd van de regering en de voorzitter van de regionale raad hebben aangekondigd dat zij de eisen van de lopende Rif-protesten zullen nakomen door de sociaal-economische ontwikkelingsprojecten in de regio te bespoedigen.

Het hoofd van de overheid, Saad Eddine El Othmani, had een ontmoeting met de voorzitter van de regionale raad (Tanger-Tetouan-Al Hoceima regio), Ilyas El Omari, en parlementaire vertegenwoordigers van de regio om de demonstraties in de stad Al Hoceima en de omliggende gebieden te bespreken, meldt Moroccoworldnews.

"We hebben afgesproken om de implementatie en realisatie van regionale ontwikkelingsprojecten te versnellen om aan de eisen van de bevolking van de regio te voldoen", vertelde El Othmani na de vergadering aan de pers.

El Othmani, die verklaarde dat de vergadering erop gericht was een dialoog met lokale vertegenwoordigers te vestigen, bevestigde dat de projecten op tijd zullen worden afgerond.

Het hoofd van de regering verklaarde dat Al Hoceima nu een prioriteit is omdat er een "noodtoestand" in de regio is. Hij beloofde dat in de toekomst soortgelijke vergaderingen met regionale verkozen ambtenaren en parlementsleden van andere regio's worden gehouden om verdere cohesie tussen de uitvoerende tak en de regionale vertegenwoordigers te creëren.

El Omari benadrukte de noodzaak hand in hand te werken om te implementeren wat is afgesproken om de sociale en economische eisen van de burgers in Al Hoceima tegemoet te komen.

"Sommige projecten zijn gelanceerd. Anderen zullen binnenkort worden gelanceerd. We hebben de betrokkenheid van iedereen nodig, met name de burgers van Al Hoceima", zei hij.

Een lokale ambtenaar in Al Hoceima zei dat de vertraging in de realisatie van het 6,5 miljard dirham kostende ontwikkelingsprogramma 'Al Hoceima Manarat Al Moutawsit' tijdens de vergadering werd besproken en voegde daaraan toe dat de regering beloofde de projecten tegen 2019 te voltooien.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
ontwikkelingsprojecten
bespoedigen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?