Hoogste politiebaas Hammouchi verklaart oorlog aan corruptie in het verkeer

marokko
8
6 jun '17
Hammouchi richt zich tot zowel de gevers als de nemers van het smeergeld.

Corruptie heeft Marokko op meerdere vlakken en in meerdere kringen in haar greep. Zo ook in het verkeer, bekend is dat er jaarlijks maar liefst 2% van het BBP verloren gaat als gevolg van die corruptieve handelingen, het totaalbedrag van 20 miljard dirham geeft dan ook de ernst van de zaak aan. Een punt waar de hoogste baas van de politieorganisatie, Abdellatif Hammouchi, streng op toeziet. Zo bleek maar weer eens tijdens een recentelijke uitspraak die hij deed, geciteerd door het Marokkaanse medium Assabah. 

Oorlogsverklaring aan corruptie in het verkeer
Hammouchi roept elke medewerker en tevens burger op in actie te komen wanneer hij/zij het vermoeden van een corruptieve handeling heeft. Dit zou volgens de de politiebaas één van de meest effectieve middelen zijn in de strijd tegen dit veelvoorkomende verschijnsel. Van bovenaf wordt er al heel veel gedaan om corruptie tegen te gaan, echter is het noodzakelijk dat men ook in lokale en regionale kringen het een halt toeroept. 

Algemeen bekend is dat naast de gezondheid- en onderwijssector de veiligheidstaak de meest door corruptie doordrongen overheidsinstanties betreft. 

© Redactie 2017
marokko
abdellatif hammouchi
dgsn
corruptie
verkeer
aanpak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?