Spaanse autoriteiten voorzien grote oversteek bootmigranten uit Marokko

marokko
175
7 jun '17
In Spanje voorspellen ze voor de komende weken een grote toestroom aan bootvluchtelingen die via Marokko de oversteek maken.

Marokko wordt steeds populairder als poort naar Europa voor vluchtelingen. Na de min of meer bijna sluiting van de doorgangswegen via de Balkan neemt men in Spanje in de afgelopen 5 maanden een explosieve stijging waar van het aantal aangekomen vluchtelingen. Sinds het begin van dit kalenderjaar kwamen er maar liefst 3.432 individuen aan op het Zuid-Europese land, een stijging van 115,6% ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Carmen Gonzalez Enrique, migratiedeskundige bij het El Cano-instituut, voorspelt voor de komende maanden nog veel meer immigranten. Deze zouden door onder meer hun slechte leefomstandigheden in respectievelijk Libie en Marokko de oversteek gaan maken. Deze groep bestaat de laatste tijd ook steeds meer uit Noord-Afrikanen, zo zouden alleen al afgelopen donderdag ruim 500 Marokkanen en Algerijnen zijn aangekomen in Spanje. 

Tussen 2012 en 2016 bereikten 57.218 vluchtelingen het Spaanse vasteland, hiervan droegen er 4857 de Marokkaanse nationaliteit. 

© Redactie 2017
marokko
immigratie
spanje
europa
vluchtelingen
oversteek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?