Marokko en Spanje versterken justitiële samenwerking

marokko
0
7 jun '17
Marokko en Spanje hebben afgelopen maandag een memorandum van overeenstemming ondertekend in Rabat om de bilaterale justitiële samenwerking te versterken.

Het memorandum ondertekend door Marokko en Spanje voorziet in de uitwisseling van informatie en forensische expertise, alsmede de uitlevering van veroordeelde personen en de overdracht van gedetineerden, zodat zij hun straf in het land van herkomst kunnen uitdienen.

Het document werd ondertekend in Rabat door de Marokkaanse minister van Justitie, Mohamed Aujjar, en zijn Spaanse tegenhanger, Rafael Catala, tijdens een werkbezoek in Marokko. De twee ministers, die een uitgebreide ontmoeting met de delegaties van de twee landen hebben voorgezeten, verwelkomen de rijke en gediversifieerde samenwerking in de strijd tegen georganiseerde misdaad, terrorisme, illegale immigratie en drugshandel.

De Marokkaanse gevangenisbevolking in Spanje wordt geschat op meer dan 2.000 mensen die zijn veroordeeld voor diverse misdrijven, waaronder terrorisme, terwijl er ongeveer 20 Spaanse gedetineerden zijn. Zij zitten opgesloten in Tanger en zitten over het algemeen voor drugshandel vast, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
spanje
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?