Berrechid: vier oplichters opgepakt die zich uitgaven voor medewerkers ONEE

marokko
0
7 jun '17
De politie in Berrechid arresteerde vier individuen die diverse mensen hadden opgelicht door zich uit te geven voor medewerkers van ONEE, de Marokkaanse Rijksdienst voor water en elektriciteit.

Al Massae meldde vandaag dat de vier personen in Berrechid en omliggende gebieden opereerden en zich als medewerkers van ONEE presenteerden aan bewoners die illegaal op het elektriciteitsnetwerk waren aangesloten. Zij boden hen de mogelijkheid om hun situatie te regulariseren en een verhoor te vermijden met ONEE tegen hoeveelheden geld die variëren tussen 1.500 en 3.000 dirham.

Om hun slachtoffers beter te overtuigen, lieten de vier personen, van wie er één valse identiteitskaart van ONEE had, zelfs Lydec gestempelde meters zien die ze bij een handelaar in Casablanca hadden verworven.

De zaak kwam aan het licht toen sommige slachtoffers besloten om contact op te nemen met de lokale diensten van de ONEE. Hierna werd de politie betrokken bij een onderzoek dat resulteerde in de arrestatie van de vier oplichters en de inbeslagneming van een huurauto en enkele Lydec meters die in hun woningen werden gevonden.

Naarmate het onderzoek vorderde, bleek dat twee van de individuen niet voor het eerst werden aangehouden en zelfs net de gevangenis hadden verlaten voor soortgelijke incidenten. Ze hadden zich eerder voorgedaan als officieren van de rechterlijke politie en hadden geprobeerd een vrouwelijke dokter te chanteren door haar te beschuldigen van het uitvoeren van illegale abortussen.

De mannen zullen door het openbaar ministerie worden aangeklaagd voor valsheid in geschrifte en chantage.

© Redactie 2017
marokko
berrechis
onee
oplichters
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?