729 gevallen van fraude op eerste baccalaureaat examendag

marokko
4
7 jun '17
Op de eerste dag van het baccalaureaat examen werden 729 gevallen van fraude geregistreerd tegen 1.898 op dezelfde dag van de 2016-sessie, dat is 62% lager, volgens een verklaring van het ministerie van Onderwijs.

Het ministerie van Onderwijs, Beroepsopleiding, Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek zei vandaag dat de eerste dag van de Baccalaureaat examens in goede condities is uitgevoerd. Gedurende de dag werden 729 gevallen van fraude geregistreerd tegen 1.898 op dezelfde dag van de 2016-sessie, een daling van 62%, aldus de verklaring.

Hassad, de minister van Onderwijs, verloor dit jaar wel wederom de strijd tegen het lekken van de examens. Maatregelen en waarschuwingen tegen fraude weerhield studenten er niet van om de examens al enkele minuten na de start te verspreiden via social media. Enkele studenten was het toch gelukt om hun mobiele telefoon langs de beveiliging te krijgen waarna zij stiekem foto's maakten van de examens en deze uploadde. De examens werden vervolgens op de facebookpagina "Tassribat" geplaatst, inclusief de antwoorden.

Toezichthouders slaagde er wel in om in recordtijd, en in samenwerking met de beveiligingsdiensten, enkele studenten te identificeren die foto's hadden geupload. Enkele van hen zijn volgens het ministerie gearresteerd.

Het ministerie verzekerd tot slot dat zij compromisloos zijn betreffende de toepassing van de maatregelen die genomen zijn om de baccalaureaat examens te waarborgen, in overeenstemming met de geldende regels en wettelijke bepalingen.

© Redactie 2017
marokko
examen
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?