Mijlpaal voor Renault: 1 miljoen auto's uit Marokko geëxporteerd

economie
3
7 jun 22:00
De Renault-groep vierde gisteren de export vanuit de haven van Tanger Med van het één miljoenste voertuig dat werd vervaardigd in zijn Marokkaanse fabrieken in Tanger en Casablanca, een opbouwend figuur dat de ontwikkeling van de Marokkaanse automobielindustrie weerspiegelt.
Het aantal geëxporteerde voertuigen van Renault was in hoge mate verantwoordelijk voor de positie van de automobielindustrie als de toonaangevende exportsector, aldus de minister van Industrie, Investeringen en Handel, Moulay Hafid Elalamy, die erop wijst dat "het succes van Renault is een succesverhaal dat we proberen te vermenigvuldigen in andere sectoren".
 
Deze goede prestatie is het gevolg van een doordachte strategie om van de automobielindustrie een echte locomotief van de Marokkaanse economie te maken, evenals een collectief werk op de gebieden van infrastructuur, financiële engineering en overdrachtstechnologie en wederzijds vertrouwen tussen Marokko en de Renault-groep, zei de minister van Transport, Logistiek en Water, Abdelkader Amara.

"We zijn nu zichtbaar op internationale radars in de automobielindustrie. In de komende jaren moeten we de lokale integratie vergroten om niet alleen een gastland te zijn, maar ook een deelnemer in deze sector", zei Amara.
marokko
tanger
casablanca
renault
miljoen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
wk voor clubs
doden
trump
wydad casablanca
eredivisie
amsterdam
al jazira
mbark boussoufa
pvv
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir