Koning Mohammed VI opent eerstelijns gezondheidscentrum in Casablanca

marokko
10
8 jun '17
Koning Mohammed VI heeft dinsdag een eerstelijns gezondheidscentrum in de wijk Sidi Othmane in Casablanca ingehuldigd.

Het centrum is gebouwd door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit met een totaal budget van 11 miljoen dirham. Het werd gelanceerd door Koning Mohammed VI op 18 juni 2016, als onderdeel van het sociaal-medisch programma voor de regio Casablanca-Settat (2016-2020).

De Mohammed V Stichting voor Solidariteit wil de beschikbare gezondheidszorg versterken door een lokale kwaliteitsservice op te zetten die voldoet aan de behoeften van de burgers.

Het is ook in lijn met de inspanningen om de toegang tot de gezondheidszorg voor de armen te bevorderen en medische noodhulp te versnellen. Daarnaast zal het de onregelmatigheid van medische opvolging bestrijden, waardoor de gevallen van mensen met chronische ziekten kunnen worden verergerd.

Het gezondheidscentrum zal de toegang tot gemeenschapszorg verbeteren voor een bevolking van meer dan 50.000 mensen uit benadeelde gebieden in Hay Salama.

Gebouwd op een perceel van 2.244 m2 beschikt de faciliteit over spreekkamers voor consulten (algemene geneeskunde, cardiologie, nefrologie, endocrinologie, oogheelkunde en moeder-kind zorg), een eerste hulp afdeling, mondverzorging en een ruimte voor voedingsadvies. Het omvat ook een dagziekenhuis met zes bedden, een laboratorium, een vaccinatiezaal, een rustruimte en een apotheek, meldt Moroccoworldnews.

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
casablanca
gezondheidscentrum
mohammed v stichting
solidariteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?