Toerisme Tanger zelfs in laagseizoen gestegen

marokko
3
8 jun '17
In Tanger is het aantal overnachten, zelfs in het laagseizoen, gestegen met een groei van 26% in het eerste kwartaal van dit jaar

Tanger is erin geslaagd om zelfs in het laagseizoen meer toeristen aan te trekken. Het aantal overnachtingen in de stad is gegroeid met 26% in het eerste kwartaal van dit jaar. Toeristen en zakenlieden onderscheiden zich onder de nieuwe bezoekers. Zo waren er bijna 124.000 bezoekers die tegen eind maart van dit jaar, rapporteert L'Economiste.

L'Economiste meldt ook dat de eerste die voor Tanger kiezen de internationale toeristen zijn. Zij vertegenwoordigen bijna de helft van de bezoekers van de stad tijdens dit eerste kwartaal. Dit segment groeide eind maart met meer dan 46% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal nationale toeristen zag ook een stijging van 11%.

Eén van de redenen van het feit dat Tanger is uitgegroeid tot een zeer populaire stad zou komen door toeristische beurzen in het buitenland, vooral in Europa. In de zomer is Tanger altijd al een geliefde plaats voor velen, maar daar lijkt het laagseizoen nu ook bij te komen.

Een andere reden die door de krant word aangehaald wat de verbetering van het toerisme in de stad Tanger verklaard, is dat dit gekoppeld is aan de ontwikkeling van de industriële sector. Deze industriële sector trekt een aanzienlijke stroom van bezoekers per jaar. Tanger-Med, de vrije zones en de Renault fabriek hebben het zakelijke toerisme aanzienlijk gestimuleerd in de regio.

© Redactie 2017
marokko
tanger
toerisme
gestegen
laagseizoen
overnachtinge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?