Protesten: Koning Mohammed VI beveelt onderzoek naar marteling claims

buitenland
53
8 jun '17
Regeringswoordvoerder Mustapha Khalfi heeft aangekondigd dat er hogere instructies zijn (van Koning Mohammed VI) om iedereen medisch te onderzoeken die beweert te zijn gemarteld.
Khalf zei vandaag tijdens de wekelijkse vergadering van de regering in Rabat: "De hogere instructies benadrukken de toepassing van de wet", eraan toevoegend dat de gedetineerden alle wettelijke garanties hebben voor een eerlijk proces.

Khalfi zei ook dat het hoofd van de regering, Saad Eddine Othmani, de regio van Al Hoceima zal bezoeken om de ontwikkelingsprojecten te stimuleren die de regering heeft aangekondigd in antwoord op de eisen van de bevolking. Dit bezoek zal naar alle waarschijnlijk in de komende dagen zijn, er is nog geen specifieke datum vrijgegeven.

Khalfi voegde eraan toe dat Othmani eerder deze week enkele ambtenaren van de regio heeft ontmoet en een "expliciete discussie" heeft gehouden en concludeert dat "de oplossingen om de crisis in de rif op te lossen verband houden met ontwikkelingsprojecten".

De regering heeft "nieuwe dingen" besproken die niet al in het programma van het project 'Al-Hoceima Manarat Al Moutawassit' zijn opgenomen, voegde Khalfi toe, zoals het aanleggen van nieuwe wegen om sommige dorpen uit de isolatie te halen en de toewijzing van 900 posities in de onderwijssector in de regio van Al Hoceima om de werkloosheid te bestrijden.
© Redactie 2017
marokko
protesten
mohammed vi
onderzoek
marteling
el othmani
al hoceima
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
sri lanka
aanslagen
sri-lanka
terroristische
daesh
tetouan
meknes
laliga
marokkanen
colombo
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso