De Ramadan-zomerplanning van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit

marokko
1
8 jun '17
Zoals elk jaar zet de Mohammed V Stichting voor Solidariteit zich tijdens de Ramadan en de zomerperiode in voor het helpen van de armen en de Marokkaanse gemeenschap die in het buitenland wonen.

Mobiele medische eenheden, voedselverdeling in de maand Ramadan en de operatie om de miljoenen Marokkaanse bezoekers te verwelkomen vormen de meerderheid van de sociale acties van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit. Hierbij een activiteitenverslag over de eerste helft van 2017:

Er zullen 30.000 gratis consulten zijn gedurende 23 dagen

De medische karavaan die 31 mei is gestart zal doorgaan t/m 22 juni. Gedurende de drie dagen van de eerste fase in Guercif hebben mobiele medische eenheden (tandheelkundige, oogheelkundige, laboratorium, apotheek) 5800 gratis consulten uitgevoerd.

De 23 dagen durende tour met de medische caravan zal landelijke steden van vier provincies bezoeken om 30.000 begunstigden te behandelen. Het is bedoeld voor arme mensen (vrouwen, kinderen, ouderen, gehandicapten) die geen ziekenhuisfaciliteiten in hun omgeving hebben.

473.000 manden worden uitgereikt tijdens de Ramadan aan 2,3 miljoen begunstigden

Deze humanitaire operatie is begonnen op de eerste dag van de Ramadan. Hierbij worden voedselmanden met onder andere 4 kg suiker, 5 liter olie, 10 kg bloem en 250 gram thee aan behoeftigen overhandigd. Hiervoor zijn 1.593 distributiepunten verspreid door heel Marokko.

De voedselmanden, met een totale waarde van 55 miljoen dirham, komt ten goede aan 473,900 families. Wetende dat een gezin gemiddeld uit 5 personen bestaat zullen er in totaal 2.369.000 begunstigden zijn.

Begin van Marhaba campagne voor reizigers

De kick-off van deze operatie van het verwelkomen van Marokkanen die in het buitenland wonen en hun vakantie in Marokko door brengen is op 5 juni begonnen, zie ons eerdere nieuwsbericht daarover: http://nieuws.marokko.nl/47649/operatie-marhaba-2017-is-begonnen/ Zoals elk jaar heeft de Mohammed V Stichting voor Solidariteit menselijke, technische en logistieke middelen geïmplementeerd om de heen- en terugreis voor de vakantiegangers te vergemakkelijken.

Er zijn drie nieuwe ontvangstgebieden geopend in aanvulling op de 17 bestaande locaties namelijk: Motril in Spanje, Tanger-Med en op de luchthaven van Marrakech.

De operatie is dit jaar versterkt door de oprichting van een website: www.marhaba.fm5.ma Daarnaast is er ook een app gelanceerd die gratis op smartphones en tablets kan worden gedownload en gebruikers in staat stellen om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot contacten die zijn bestemd voor de Marokkaanse gemeenschap woonachtig in het buitenland. Het biedt ook toegang tot informatie en praktische tips voor het organiseren van de reis en het verloop van het verblijf.

Het callcenter, dat 7 dagen per week, 24 uur per dag operationeel is, kan per telefoon worden bereikt via 00 212 537 20 55 66/00 212 537 20 66 66 en via het gratis nummer toegankelijk vanuit het Koninkrijk : 080 000 23 23.

© Redactie 2017
marokko
mohammed v
stichting
solidariteit
ramadan
zomer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?