Marrakech: Slangenbezweerder gedood door slang

buitenland
5
9 jun '17
Een slangenbezweerder, die op het beroemde Djemaa El Fna-plein werkt, is overleden na een beet van een slang.
Al Akhbar meldt vandaag de dood van een 46-jarige slangenbezweerder die afgelopen dinsdag is overleden door het gif van een slang die hem vier weken geleden heeft gebeten. De man werd overgebracht naar de eerste hulp van het Errazi ziekenhuis, waar de dokters hem tevergeefs probeerde te redden.

Na deze tragedie werd het gerucht verspreid dat de Marokkaanse autoriteiten slangenbezweerders van het Djemaa El Fna-plein wil verbannen. Maar dit blijkt niet het geval te zijn. Al Akhbar herinnerd er wel aan dat internationale ngo's voor de bescherming van dieren nog steeds voorstander zijn van het verbod op de exploitatie van reptielen en andere dieren (bijvoorbeeld apen) door de entertainers van het Djemaa El Fna-plein.

De krant meldt dat dit niet het eerste incident is met een slangenbeet op het Djemaa El Fna-plein. Zo was er in april nog een Europese toerist het slachtoffer van een slang die een slangenbezweerder om zijn nek had gewikkeld. Het slachtoffer was echter gelukkiger deze keer, omdat hij het ziekenhuis kon verlaten na de nodige zorg te hebben ontvangen.
© Redactie 2017
marokko
marrakech
djemaa el fna
slangenbezweerder
beet
dood
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso