Bijna 3000 families vragen om naamsverandering in Marokko

buitenland
1
9 jun '17
Steeds meer Marokkaanse families vragen de civiele registratieautoriteiten (burgerlijke stand) hun achternaam te wijzigen, vooral wanneer hun achternamen herinneren aan personen die betrokken zijn bij terroristische daden.
Onder de titel "3000 families willen hun naam veranderen", schrijft de krant Assabah over het probleem dat sommige mensen hebben met hun achternaam. Een achternaam waarmee de spot wordt gedreven, waar grappen over worden gemaakt of welke herinnert aan de namen van mensen die betrokken zijn bij terrorisme.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken citerend meldt Assabah dat het aantal aanvragen in de afgelopen maanden is toegenomen en dat in 2016, 3000 aanvragen zijn doorgegeven aan de Hoge Commissie van de Burgerlijke Stand. Er werden 2261 verzoeken gevalideerd en 2137 zijn definitief geaccepteerd.

Mensen van wie de aanvraag werd goedgekeurd mochten een andere achternaam kiezen, voegt Assabah eraan toe. De decreten die deze wijziging toestaan, werden ondertekend door het regeringshoofd, Abdelillah Benkirane destijds, en gepubliceerd in het Publicatieblad.
© Redactie 2017
marokko
naamsverandering
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
galatasaray
al ittihad
younès belhanda
turkije
fifa
malaga
dgsn
süper lig
gianni infantino
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten