Bijna 3000 families vragen om naamsverandering in Marokko

buitenland
1
9 jun '17
Steeds meer Marokkaanse families vragen de civiele registratieautoriteiten (burgerlijke stand) hun achternaam te wijzigen, vooral wanneer hun achternamen herinneren aan personen die betrokken zijn bij terroristische daden.
Onder de titel "3000 families willen hun naam veranderen", schrijft de krant Assabah over het probleem dat sommige mensen hebben met hun achternaam. Een achternaam waarmee de spot wordt gedreven, waar grappen over worden gemaakt of welke herinnert aan de namen van mensen die betrokken zijn bij terrorisme.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken citerend meldt Assabah dat het aantal aanvragen in de afgelopen maanden is toegenomen en dat in 2016, 3000 aanvragen zijn doorgegeven aan de Hoge Commissie van de Burgerlijke Stand. Er werden 2261 verzoeken gevalideerd en 2137 zijn definitief geaccepteerd.

Mensen van wie de aanvraag werd goedgekeurd mochten een andere achternaam kiezen, voegt Assabah eraan toe. De decreten die deze wijziging toestaan, werden ondertekend door het regeringshoofd, Abdelillah Benkirane destijds, en gepubliceerd in het Publicatieblad.
© Redactie 2017
marokko
naamsverandering
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
raja
ridouan taghi
aanslag
botolapro
politie
sri-lanka
meknes
wydad
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso