Boekhandelaren in Marrakech krijgen voor de zesde keer te maken met een verplichte verhuizing

marokko
1
9 jun '17
Zesentwintig boekhandelaren aan de buitenrand van de oude stad van Marrakech krijgen voor de zesde keer in 40 jaar te maken met een verplichte verhuizing.

De autoriteiten zijn van plan om de huidige locatie van de boekverkopers in de Bab Doukkala-souk te vervangen met een openbare tuin. De verplichte verhuizing wekt grote woede bij de lokale bewoners. Fettah Belkharchi noemde het plan "hogra", een woord dat machtsmisbruik beschrijft en vaak wordt gebruikt in anti-overheidsdemonstraties.

Eens gevestigd op het populaire Jemaa El Fna-plein, werden de boekhandelaren tien jaar geleden verhuisd, zodat voedselverkopers hun plaats konden nemen. Bassam Aqdad, een boekhandelaar die de winkel van zijn vader heeft overgenomen, zei dat de autoriteiten alleen toeristische attracties in de omgeving wilden, zoals slangenbezweerders en buikdansers.

Aqdad vervolgde dat, aangezien het plein wordt erkend als een UNESCO-werelderfgoed plaats, "we net zo veel een deel van het plein zijn als al het andere wat zich nog op het plein bevindt."

Ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en lokale ambtenaren van Marrakech weigerden om commentaar te geven, meldt Moroccoworldnews.

© redactie 2017
marokko
marrakech
boekhandelaren
verhuizing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?