Marokko ontvangt prijs van UNESCO voor genderaanpak in visserijwetenschappen

marokko
1
9 jun '17
Marokko ontving dinsdag een prijs van de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) ter erkenning van de inspanningen om de genderbenadering in de visserijwetenschappen te bevorderen.

De prijs werd gepresenteerd door UNESCO's directeur Irina Bokova en werd namens Marokko door Aziz Akhannouch (minister van landbouw, maritiem visserij, plattelandsontwikkeling en water en bosbeheer) ontvangen tijdens een ceremonie die werd georganiseerd door de UNESCO Intergouvernementele Oceanografische Commissie op de zijlijn van de VN-conferentie over oceanen.

Bij deze gelegenheid zei Akhannouch dat hij "vereerd" was om deze prijs te ontvangen voor het Koninkrijk Marokko, "dat Marokko's inspanningen erkent om de visserij en oceanische wetenschappen te versterken". Een onderscheiding in de categorie genderbenadering "verheugt ons vooral omdat gendergelijkheid in de onderzoeksectoren niet voldoende gewaardeerd is en dat kan niet zo blijven", zei de minister. Hij zei dat in Marokko, vrouwen 33% vormen van de mensen die actief zijn in oceanografisch en visserijonderzoek, "een groeiend aantal van jaar tot jaar".

De vrouwelijke component in wetenschappelijk onderzoek is "fundamenteel", vertelde Aziz Akhannouch aan de pers, "we kunnen alleen maar trots zijn op deze waarneming, maar ook op de perspectieven die de positie van vrouwen in het onderzoek en de aanwezigheid in de wereld van de oceanen verder versterken".

© Redactie 2017
marokko
unesco
genderaanpak
visserij
wetenschappen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?