Palestina wil partnerschap met Afrika ontwikkelen via Marokko

marokko
2
9 jun '17
De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad El Maliki uitte zijn wens om het partnerschap met Afrikaanse landen te ontwikkelen door gebruik te maken van Marokkaanse ervaring en expertise in politieke en economische samenwerking.

Riyad El Maliki bezoekt op dit moment Marokko vooruitlopend op de vergadering van de 'Hoge Commissie voor Bilaterale Samenwerking' die in oktober in Ramallah zal plaatsvinden met de regeringsleiders van Marokko en Palestina.

Marokko's samenwerkingsmodel met Afrika stond gisteren in Rabat in het middelpunt van een werkvergadering, meldt Lefr360 Hierbij waren de directeur-generaal van het Marokkaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking, Mohamed Methqal, en de directeur van het Palestijnse Agentschap voor Internationale Samenwerking, Imad Zouheiri, aanwezig.

De twee agentschappen stemden in met het versterken van hun strategisch partnerschap door middel van gezamenlijke programma's die zowel beide landen als Afrikaanse landen bedienen. Deze programma's zullen naar alle waarschijnlijk "financiering van buitenlandse instellingen aantrekken", aldus de Palestijnse delegatie. Mohamed Methqal kondigde ook aan dat een "kaderovereenkomst tussen de twee agentschappen binnenkort wordt ondertekend".

De Palestijnse delegatie gaf een eerbetoon aan Koning Mohammed VI voor zijn inspanningen ten gunste van de Palestijnse oorzaak.

Het Marokkaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking heeft besloten om het aantal beurzen aan Palestijnse studenten te verhogen naar 100, momenteel zijn dit nog 70 beurzen.

© Redactie 2017
marokko
palestina
afrika
ontwikkelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?