Ministerie Binnenlandse Zaken: 'Voedsel verkrijgbaarheid en prijzen in Marokko tijdens Ramadan stabiel'

marokko
1
10 jun '17
In een persbericht uit het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zich verrassend positief uit over voedselmarkt deze Ramadan.

Bijna elk jaar staat de Ramadan in Marokko gelijk aan een forse inflatie van levensmiddelen. Dit jaar valt die ontwikkeling reuze mee, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. In een persbericht naar aanleiding van een opgezet comité om de verschillende markten te monitoren gedurende deze maand, spreekt men van een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de voorgaande jaren. 

Zo is de verkrijgbaarheid over het hele land sterk verbeterd en zouden de prijzen minder snel fluctueren, gebruikelijk is een schaarste bij bepaalde voedingsmiddelen met daaraan gekoppeld een forse inflatie. Het comité deed dit onderzoek door over het hele land bij maar liefst 24.473 verkooppunten bevindingen te doen. Bij dit aantal stuitte men op ruim 1400 overtredingen, een deel van de overtreders zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. 

Hetzelfde comité was gedurende de eerste 12 dagen van deze heilige vastenmaand ook genoodzaakt om bepaalde voedselwaren uit de markt te halen en te vernietigen. In totaal gaat het om 53 ton aan verschillende soorten levensmiddelen als vlees en vis, verschillende sappen, een aanzienlijke hoeveelheid dadels en tenslotte groenten, fruit en Marokkaans gebak. 

© Redactie 2017
marokko
ministerie binnenlandse zaken
ramadan
voedsel
prijzen
verkrijgbaarheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?