Afrika Cup 2019: initiatiefloos Marokko kansloos onderuit tegen sterk Kameroen (video)

sport
15
10 jun '17
Ramadan of geen Ramadan, vandaag ontbrak het wederom aan collectief spel en aanvallende effectiviteit bij de Leeuwen v/d Atlas!
Het is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat de nationale ploeg van Marokko een kwalificatiereeks slecht begint. Vanmiddag trof men regerend Afrikaans kampioen Kameroen in de eigen hoofdstad Yaoundé, een wedstrijd die voor de ploeg van bondscoach Hugo Broos niet meer was dan een warming-up voor de Confederations Cup van komende weken in Rusland. Het land is immers al verzekerd van deelname aan de Afrika Cup van 2019, door het zijn van gastland. Over de gehele ontmoeting gezien kwam de ploeg van bondscoach Hervé Renard duidelijk creativiteit tekort, zowel de opbouw als het aanvallende vernuft ontbraken. 

De enige treffer van de wedstrijd was ook meteen het dieptepunt voor de verdediging van Marokko, doelpuntenmaker Aboubakar kon zonder enige tegenwerking 2 man van zich afschudden. Het meest schrijnende was toch wel het aandeel van Deportivo Alavés-verdediger Zouhair Feddal in de totstandkoming van het winnende doelpunt. De international deed nauwelijks moeite om de Kameroenees bij te benen, uiteindelijk hield hij zelfs snelheid in. Gevolg: de spits van Besiktas had vrij spel en kon oog in oog met doelman Munir zijn aanval succesvol afronden. 

In de tweede helft leefde de ploeg van Renard min of meer op. De opbouw leek iets beter, echter ontbrak het aan de nodige doelpogingen. Hele uitgesproken kansen om wat aan de stand op het scorebord te doen waren er niet. Wel had Marokko haar handen vol aan de levensgevaarlijke uitbraken en counters van Kameroen. Dat een aantal spelers ervoor heeft gekozen vandaag niet te vasten heeft helaas niet mogen baten. 

Het komend programma voor de Leeuwen v/d Atlas:
Alle pijlen zijn vanaf nu gericht op het afdwingen van kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. De resterende ontmoetingen hieronder op een rij.
28/08/2017:  Marokko vs. Mali
02/09/2017: Mali vs. Marokko
02/10/2017:  Marokko vs. Gabon
06/11/2017:  Ivoorkust vs. Marokko

De stand in de kwalificatiegroep nu:
1. Ivoorkust : 4 punt(en) uit 2 wedstrijden, doelsaldo 3:1
2. Gabon : 2 punt(en) uit 2 wedstrijden, doelsaldo 0:0
3. Marokko : 2 punt(en) uit 2 wedstrijden, doelsaldo 0:0
4. Mali : 1 punt(en) uit 2 wedstrijden, doelsaldo 1:3

Check hieronder de samenvatting van de Afrika Cup 2019-kwalificatieontmoeting: 


YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=e-4f-wNvBqg
marokko
afrika cup 2019
hervé renard
atlasleeuwen
kameroen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
botola pro
chan 2018
jamal sellami
wydad casablanca
turkije
landbouw
arrestatie
hamid el hazzaz
economie
reizen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima