Koning Mohammed VI geeft startsein voor psychosociaal behandelcentrum in Tit Mellil

marokko
2
10 jun '17
Het centrum komt uit het initiatief onder andere van de Mohammed V stichting voor Solidariteit.

Deel uitmakend van een nog groter voornemen om in de regio Casablanca-Settat de medische voorzieningen te verbeteringen, werd onlangs in Tit Mellil de bouw voor een psychosociaal behandelcentrum ingeleid door koning Mohammed VI. Het project bedraagt in totaal om en nabij de 7 miljoen dirham, het zal patiënten die lijden aan geestelijke klachten en diverse angststoornissen de eerste behandelingen kunnen bieden. 

Daarnaast dient het ook als revalidatiecentrum voor patiënten die om uiteenlopende redenen niet meer in staat zijn het dagelijkse leven op te pakken. Het centrum zelf beslaat 2.851 vierkante meter. Verwacht wordt dat binnen een jaar tijd de eerste behandelingen plaats kunnen vinden. Naast de Mohammed V stichting voor Solidariteit zijn ook het ministerie van Gezondheid, de lokale politiek van Casablanca-Settat, de gemeente Mediouna en enkele lokale gezondheidsspecialisten betrokken bij de realisatie van dit behandelcentrum. 

Een week geleden werd een soortgelijk centrum in dezelfde regio geopend door de broer van koning Mohammed VI, Moulay Rachid. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
tit mellil
psychosociaal
behandelcentrum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?