Azilal: Alleenstaande moeder die pasgeboren baby verbrandde gearresteerd

marokko
22
11 jun '17
Wanneer je je afvraagt of het niet nog gekker en triester kan, gebeurde het toch in het in Marokko centraal gelegen plaatsje Azilal.

De inwoners van Azilal zijn onlangs opgeschrikt door een misdrijf wat bijna niet in woorden te omschrijven is. Het Marokkaanse medium Al Massae berichtte over dit misdrijf. De lokale autoriteiten van de stad zouden een nog jonge moeder en tevens haar moeder (oma van het babyslachtoffer) hebben voorgeleid, het tweetal kreeg het over het hart om de pasgeboren baby te verbranden. Voor de verbranding zou droog gras en kleding zijn gebruikt. 

Het gaat naar verluidt om een vrij jonge moeder, 29 jaar, die hoogzwanger op bezoek kwam bij haar 18 jaar oudere moeder. Tijdens de eerste ondervraging ontkende de jonge moeder het pasgeboren kind te hebben verbrand en beweerde dat de gebeurtenis zich voordeed voordat de foetus volledig gevormd was. Uit medische rapporten bleek dit echter niet te kloppen, waarna de jonge moeder haar daad erkende en zei dat ze bang was voor een schandaal.

Verder is bekend dat de bevallen moeder in kwestie ook nog een ander kind had, een zoontje van 7 jaar. Of hij aanwezig was bij het voorval en waar hij op dit moment verblijft wordt nog opengelaten. 

Dit soort misdrijven vinden de laatste jaren helaas ook plaats in Marokko, veelal een gevolg van het willen verhullen van ongeoorloofde buitenechtelijke relaties. De twee verdachten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor het gerecht van Beni Mellal. 

© Redactie 2017
marokko
beni mellal
arrestatie
baby
verbranding
levend
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?