Rabat: 3 wereldreligies staan stil bij offers koning Mohammed V voor tolerantie en vrede Marokko

marokko
0
11 jun '17
Ter gelegenheid van het alweer 56 jaar geleden overlijden van de vorst die aan de basis hiervan stond, Koning Mohammed V.

Uit initiatief van het Forum voor Tolerantie en Vrede kwamen onlangs vertegenwoordigers van 3 wereldreligies (Islam, Jodendom en Christendom) bijeen om hetgeen waar koning Mohammed V de basis voor had gelegd, te eren. Deze bijeenkomst vond afgelopen donderdag plaats, de dag waarop de vorst in kwestie exact 56 jaar geleden kwam te overlijden. Er werd stilgestaan bij de offers die Koning Mohammed V destijds bracht om Marokko te ontdoen van de kolonisatie en bezetting van respectievelijk de Spaanse en de Franse autoriteiten. Tevens werden de verschillende succesvolle pogingen die hij deed om religieuze minderheden bescherming te bieden herdacht. 

Na de bijeenkomst bracht de groep een bezoek aan het graf van de Koning, hierbij werd een speciaal plakkaat ondertekend door de aanwezige vertegenwoordigers van de 3 religies. Dit plakkaat zal binnenkort aan de ambassadeur van Egypte in Marokko worden overhandigd, als steungetuigenis naar aanleiding van de recentelijke aanslag op Koptische Christenen in het land.

Verschillende aanwezigen meldden tegenover het Marokkaanse persbureau MAP dat het een speciale avond was waarbij verdraagzaamheid en verbroedering de boventoon voerden. De gehele bijeenkomst werd besloten met een gezamenlijke Iftar.  

© Redactie 2017
marokko
rabat
islam
christendom
jodendom
religie
vrede
tolerantie
koning mohammed v
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi