Macron brengt bezoek aan Marokko

marokko
25
12 jun '17
Er circuleerden al enige tijd geruchten dat Macron op bezoek zou komen in Marokko, gisterenavond is dit dan eindelijk officieel bevestigd door de Franse autoriteiten.

De persdienst van het Elysée publiceerde gisterenavond de agenda van de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, voor de komende week. Deze bevat ook een reis naar Marokko die op 14 juni in de middag begint en de volgende dag in de middag eindigt. 

Dit bezoek is de eerste van president Macron buiten de Europese Unie na zijn verkiezing. President Macron bezocht Duitsland de dag na zijn verkiezing en vervolgens Brussel voor de NAVO-top.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian begint vandaag aan een tweedaags werkbezoek aan Algerije om het eerste lid van de nieuwe Franse regering te zijn om Algiers te bezoeken, aldus een verklaring van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De keus van president Macron om eerst Marokko te bezoeken is vrij opmerkelijk, omdat Franse staatslieden normaal gesproken als eerste van de Maghreb-landen Algerije bezoeken. Zo reisden Sarkozy en Hollande ook als eerste naar Algiers.

De precieze agenda van Macron is niet bekend gemaakt, wel zal Koning Mohammed VI hem persoonlijk ontvangen. Koning Mohammed VI stuurde na Macron's verkiezing al snel zijn felicitaties waarin hij uitte verheugd te zijn met zijn verkiezing.

© Redactie 2017
marokko
macron
bezoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?